În loc să se ocupe de guvernare, PSD se preocupă de plângeri penale. Susţin toate declaraţiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare

Reflexul comunistoid al PSD de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume, prin ameninţare şi încercări de intimidare cu plângeri penale, arată adevărata faţă hâdă a acestui grup de indivizi, care a încetat să mai fie un partid politic. PSD a ajuns azi doar o adunătură de parveniţi, inculţi şi disperaţi, care îşi caută cu exasperare salvarea personală.

După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un duşman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce să le pună căluşul în gură celor care vorbesc.

Anunţ în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal că susţin toate declaraţiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de către actuala guvernare. Va fi ocazia perfectă pentru a demonstra în justiţie nu doar că reprezentanţii actualului Guvern au minţit fără scrupule în legătură cu dezastrul economic pe care l-au produs, dar că faptele acestor ageamii se află în contradicţie cu legile în vigoare.

Am avertizat de la începutul anului că întregul buget de stat pe anul 2019 este unul construit pe bani falşi, iar acest lucru este confirmat astăzi de execuţia bugetară la 6 luni. La rândul său, rectificarea bugetară promovată de Guvern este complet falsă, reprezentând doar un artificiu de a masca realitatea situaţiei bugetare dezastruoase.

De asemenea, iresponsabilitatea cu care a fost construită rectificarea bugetară de către PSD-ALDE va face ca pe finalul acestui an să ajungem într-o situaţie economică extrem de dificilă. Totul, în condiţiile în care nu ne aflăm într-o situaţie de criză economică internaţională, iar sectorul privat a făcut eforturi uriaşe de a obţine creştere economică.

Sutele de modificări ale Codului fiscal, abominabila OUG 114, jefuirea bugetelor comunităţilor locale, încălcarea sistematică a legii responsabilităţii fiscal-bugetare, transferul contribuţiilor şi anularea creşterii salariilor, inflaţia galopantă încurajată de Guvern, scăderea puterii de cumpărare, neindexarea pensiilor conform legii în vigoare, afectarea sumelor direcţionate către Pilonul 2 de pensii, blocarea marilor proiecte de investiţii în infrastructură, eşecul în absorbţia de fonduri europene, sunt doar câteva exemple ale incompetenţei crase a acestei guvernări a PSD care afectează grav economia.

Cei care ar trebui să sufere consecinţe penale nu sunt colegii mei, care spun adevărul, ci tocmai cei din PSD, care mint cu neruşinare cu privire la bugetul de stat, care au făcut praf finanţele ţării, şi sunt convins că vor plăti pentru nota de plată pe care o pun pe umerii noştri şi ai copiilor noştri.

Ludovic Orban,
Preşedintele PNL