B U L E T I N I N F O R M A T I V
INTERVENŢII I.S.U. GIURGIU

În perioada 12.02.2018 -13.02.2018, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 14 situaţii de urgenţă, astfel:

- 12 intervenţii ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienţi au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.
- 1 intervenţie- incendiu autoturism- localitatea Dărăşti Vlaşca;
- 1 intervenţie- accident rutier- localitatea Mihăileşti.

În data de 12.02.2018, ora 12: 26, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Dărăşti Vlaşca pentru stingerea unui incendiu izbunit la un autoturism. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă aparţinând aparţinând Gărzii de Intervenţie Mihăileşti. La sosirea pompierilor, şeful SVSU acţiona împreună cu câţiva cetăţeni pentru stingerea incendiului. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 12.02.2018, ora 16: 56, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mihăileşti în cazul producerii unui accident rutier. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD aparţinând Gărzii de Intervenţie Mihăileşti. În accident a fost implicat un autoturism care s-a răsturnat pe plafon, iar cei doi pasageri ai acestuia au reuşit să se autoevacueze până la sosirea echipajelor de pompieri. Persoanelor implicate în accident li s-a acordat primul ajutor, acestea refuzând transportul la spital.

Echipajele subunităţilor din cadrul ISU "Vlaşca" Giurgiu au executat patru recunoaşteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoaşterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenţie, precum şi educarea şi instruirea utilizatorilor asupra modului de acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

- RECUNOAŞTERE ÎN TEREN - ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 STĂNEŞTI
- RECUNOAŞTERE ÎN TEREN - MĂNĂSTIREA SMURCĂSEŞTI- LOCALITATEA CIOROGÂRLA